29.10.2014 | Serbia

S&T – druga regionalna kompanija u oblasti IT usluga

Prema rezultatima “IDC” istraživanja IT tržišta Adriatik regiona u kategoriji usluga i razvoja softvera, S&T je druga regionalna IT kompanija.

“IDC“ - jedna od najvećih svetskih nezavisnih kompanija koja se bavi istraživanjem i analizom tržišta informatičko-komunikacionih tehnologija - objavila je izveštaje o stanju IT tržišta u 2013. godini u Srbiji i Adriatic regionu. U odnosu na prethodnu godinu ukupni prihod najvećih IT kompanija uključenih u istraživanje uvećan je za 7,9 odsto, dok je broj zaposlenih porastao za 3,9 procenta.

U kategoriji regionalnih kompanija koje se bave pretežno IT uslugama i razvojem softvera grupacija S&T sa prometom od skoro 80 miliona evra u 2013., je zauzela drugu poziciju, sa udelom u ovom tržištu od oko 6 odsto, odmah iza Com Trade grupe, koja se bavi i distribucijom hardvera.
S&T Serbia je već skoro 20 godina deo S&T grupe i dobrim delom je doprinela ovom rezultatu – beležeći dvocifreni rast u profitu u odnosu na prethodnu godinu.
Na listi 100 najboljih regionalnih IT kompanija, S&T je bio peti, iza distributera, i jednog globalnog vendora (IBM).
IDC Adriatics prati, analizira i predviđa IT tržište u našem regionu još od 2001. godine, a izveštaje o 100 najboljih regionalnih IT kompanija objavljuje od 2009. Svih ovih godina, S&T je bio u samom vrhu ovih listi – posebno onih vezanih za IT usluge, pokazujući kontinuitet i stabilnost u ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata u zemlji i regionu.