COVID 19

15.03.2020

S&T obaveštenje povodom COVID - 19

Obaveštavamo sve svoje klijente, dobavljače i ostale poslovne partnere, da uprkos otežanim uslovima rada, ograničenim vidovima komunikacije, potencijalnim zastojima u distributerskim kanalima i ostalim preprekama, koje širenje virusa COVID-19 može imati na celu našu poslovnu zajednicu, S&T Serbia i svi njeni zaposleni ostaju posvećeni i spremni da sve svoje ugovorne i poslovne obaveze ispune. Smatramo da je u ovom trenutku, uz zaštitu zdravlja i ljudskih života, to naša najznačajnija dužnost i obaveza.

Kompanija S&T Serbia, kao društveno odgovorna prema celoj zajednici, svojim klijentima, partnerima, svojim zaposlenima i njihovim porodicama je, poštujući preporuke zvaničnih institucija, komorskih udruženja i centrale matične firme S&T a.g. preduzela niz preventivnih i proaktivnih mera za zaštitu zdravlja i našeg poslovanja:

1. Većina zaposlenih S&T-a je poslata na rad od kuće počev od 16.03.2020.

2. Svim zaposlenima S&T-a je omogućen remote pristup resursima firme kao i drugim resursima, neophodnim za podršku poslovnih rešenja koja su u produkcionom radu.

3. Zaposleni S&T-a, koji zbog prirode posla i drugih ograničenja i ugovornih obaveza (kao SLA) nisu u mogućnosti da rade od kuće, nastavljaju do daljnjeg rad iz poslovnog prostora S&T-a ili na lokaciji kod klijenta.

4. Sva službena putovanja zaposlenih S&T-a van granica Srbije su privremeno otkazana.

5. Službena putovanja zaposlenih S&T-a u granicama Srbije su ograničena i svode se samo na ona, koja su u funkciji neodložnih i interventnih, uz odobrenje nadležnog rukovodioca.

6. Otkazuje se prisustvo svih zaposlenih S&T-a na treninzima, radionicama i sastancima.

7. Komunikacija zaposlenih S&T-a sa klijentima, dobavljačima i ostalim poslovnim partnerima se, što je moguće više, svodi na elektronsku (telefon, mejl, video konferencije ... )

8. Zaposlenima S&T-a su date instrukcije da poštuju sve higijenske preporuke, uz podsećanje da redovno prate obaveštenja na www.zdravlje.gov.rs i www.covid19.rs.

9. Zaposlenima su, takođe, poslate sugestije da se i dalje pridržavaju mera izbegavanja javnih skupova u zatvorenom prostoru i privatnih putovanja u regije sa visokim stepenom zaražene populacije.

Verujemo da ćemo zajedno s vama, uz međusobno razumevanje, solidarnost, razmenu potrebnih informacija i pojačano angažovanje, uspeti da prevaziđemo ovu situaciju, bez većih poteškoća za vaše i naše zdravlje i poslovanje.

U Beogradu, 15.03.2020

Rajko Jovanović, direktor

S&T Serbia