S&T donirao tablet računare deci na Kosovu i Metohiji

26.05.2021

U saradnji sa Bankom Poštanskom štedionicom i Kancelarijom za KiM, S&T Serbia je obezbedila 25 tablet uređaja - kao donaciju deci iz četiri opštine na severu Kosova i Metohije.  

Ova vrsta društvene odgovornosti je u duhu poslovanja S&T Serbia, kao partnera u digitaliziciji i unapređenju IT-a u našoj zemlji. Ideja je bila da ovi S&T tablet uređaji pomognu deci u radu i sticanju novih znanja, unapređenju tehnološke pismenosti i daljem međusobnom povezivanju. 

Inače, ove tablet računare će deca moći da koriste i kao laptop uređaje (korišćenjem pripadajuće tastature), što će im pružiti mogućnost da - pored praćenja nastave na daljinu, gledanja video-lekcija i slično – ove uređaje koriste i za udobniji i ozbiljniji rad i ubuduće.  

Donirani uređaji su ograničena serija koju je proizvela firma članica grupacije S&T – Foxconn. Ovakvi tablet računari korišćeni su i u sličnim projektima u regionu – realizovanih u cilju unapređivanja sistema obrazovanja. 

S&T Serbia je deo S&T grupacije – prisutne u preko 30 zemalja - a na srpskom tržištu uspešno posluje već punih 25 godina. Realizovala je niz uspešnih IT projekata – među kojima je i portal eUprava – kao temelj digitalizacije u Srbiji - koji trenutno broji preko 300 usluga dostupnih svim građanima Republike Srbije.

Sa Bankom Poštanskom štedionicom S&T ima dugogodišnju saradnju, a od zajedničkih projekata od šireg značaja bio je sistem za instant plaćanja (IPS) – zahvaljujući kojem je Banka došla u sam vrh po broju izvršenih IPS naloga u Srbiji.


Tableti